Festiviteiten in Breda


Ervaar de Betovering van de Stad

 

Staan uw wensen er niet tussen?

Oud en Nieuw Breda

Nieuwjaar Breda

Valentijnsdag ideeën Breda

Pasen Breda

Koningsdag Breda

Bevrijdingsdag Breda

Vaderdag Breda

Moederdag Breda

Pinksteren Breda

Hemelvaartsdag Breda

Zomerfeest Breda

Winterfeest Breda

Sint Maarten Breda

Sinterklaas Breda

Kerst Breda

1. Oud en Nieuw – Als de klok middernacht slaat op Oudejaarsavond, verandert Breda in een betoverende wereld van vuurwerk en feestvreugde. De straten worden verlicht door weerspiegelingen van kleurrijke lichten terwijl mensen elkaar begroeten met gelukwensen. Welkom het nieuwe jaar met een toost van champagne en smul van heerlijke oliebollen terwijl de nachtelijke hemel oplicht.

2. Nieuwjaarsborrel – Op de eerste dag van het nieuwe jaar nodigt u iedereen uit om een verfrissende nieuwjaarswandeling te maken door de straten of het nabijgelegen bos. Vergeet niet om een traditionele Nieuwjaarsborrel en erwtensoep te nuttigen in een lokaal café om de kou te verdrijven.

3. Op Valentijnsdag heerst er een romantische sfeer, en op deze speciale dag wordt deze romantiek nog intenser beleefd. Ervaar een romantische boottocht in de omgeving, geniet van een intiem diner bij kaarslicht in een knus restaurant en sluit de avond af met een wandeling langs de verlichte straten.

4. Tijdens Pasen voelt u de lentebries. De kinderen gaan op eierspeurtocht in de tuinen, terwijl families samenkomen voor brunches, gourmetten en diners met seizoensgebonden lekkernijen zoals lamsvlees en gevulde eieren.

5. Koningsdag – 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, kleurt alles oranje. De straten veranderen in een zee van oranje, met straatmarkten, livemuziek en vrolijke parades. Geniet van traditionele oranje hapjes en bitterballen terwijl u de vieringen meemaakt.

6. Op 5 mei staan we stil bij de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Met Bevrijdingsdag zijn er concerten en evenementen, en mensen dragen rood-wit-blauwe kleding en vlaggen om hun vrijheid te vieren. Ervaar de vrijheid met een high tea picknick of een barbecue met vrienden en familie.

7. Op de derde zondag in juni is het tijd om onze vaders te verwennen op Vaderdag met ontbijt op bed, luxe diners en bijzondere geschenken. Vaak wordt een goed glas bier of wijn gekozen als favoriete manier om uw vader te eren.

8. Moeders verdienen de koninklijke behandeling op Moederdag. Trakteer uw moeder op een heerlijke high tea in een historisch theehuis of verwen haar met een bezoek aan een van de vele uitjes in de regio.

GerookteZalm
RodeBiet
Salades bestellen 190×190
9. Pinksteren brengt een gevoel van vreugde en gemeenschap in de stad. Kerken organiseren speciale diensten en er zijn vaak kleurrijke optochten met Pinksteren en markten waar je ambachtelijke lekkernijen kunt proeven.

10. Met Hemelvaartsdag, veertig dagen na Pasen, heeft u een vrije dag om van te genieten. Breng uw tijd door met fietsen in het park, een wandeling maken, of de culinaire schatten van de regio ontdekken.

11. Laat de zomer tot zijn recht komen met straatfeesten, openluchtconcerten en culturele festivals. Proef de smaken van de wereld op foodtrucks en markten verspreid in de regio van Breda.

12. Tijdens het Winterfeest in Breda , wanneer de dagen korter worden en een laagje sneeuw de stad bedekt, komt de betovering van de winter tot leven. Schaats op de ijsbanen, geniet van warme chocolademelk en kijk uit naar de feestelijke kerstmarkten.

13. Op 11 november vieren kinderen Sint Maarten door langs de deuren te gaan met lantaarns en liedjes te zingen in ruil voor snoep. Op deze dag worden traditioneel ook lampionoptochten gehouden.

14. Vier Sinterklaas in Breda! Op 5 december deelt de goedheiligman cadeautjes uit aan kinderen. Laat je verrassen door kruidnoten, chocoladeletters en speculaas terwijl je de vrolijke festiviteiten viert. Als je liever van lekker eten houdt, zijn onze gourmetschotels perfect voor een geslaagde 5 decemberavond thuis.

15. Overweeg kerst catering te bestellen en geniet van een feestelijk kerstdiner, kerstbuffet of gourmet, en verwen uzelf met catering die aan huis en op het werk wordt bezorgd. en laat de betovering van Kerstmis op je inwerken terwijl je geniet van glühwein.

In uw regio is elke feestdag een kans om de unieke cultuur en gastronomie van de stad te ervaren. Dus kom en vier met ons mee, waar elk moment een smakelijke herinnering in de maak is!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.